בכל מצב אפשר ללמוד משהו

כאשר למדתי אימון מנטלי לספורטאים, ידעתי שאזדקק לעשות גם תקופת פרקטיקום, תקופת זמן שבה יוצאים ללמוד ולהתנסות ״על אמת״ בשטח, לראות את הספורט מבפנים, לחוות מפגש עם קבוצות, מאמנים וכמובן ספורטאים, שהם לב העניין.

כבר מהרגע הראשון, שלב ההחלטה של איזה כיוון לבחור היה לי ברור לאן אני מכוון.

בואו נחזור מספר שנים קודם לכן, ללימודי הקואצ׳ינג.
כשנרשמתי, כבר אז ידעתי שאני מכוון להתמחות בתחום של אימון מנטלי לספורטאים, מתוך הפסיכולוגיה של הספורט פשוט כי אני חי את הספורט מאז ומעולם, כספורטאי(שנים כשחקן כדורסל עד הפציעה בכתף, שנים כספורטאי-מוטורי תחרותי בארץ ובחו״ל, ספורטאי סיבולת אבל ואולי בעיקר תחום אימון הריצה שמשך אותי דווקא בגלל האנשים).

לאחר סיום תקופת לימודי הקואצ׳ינג, כאשר כולם בחרו ללכת ולהתמחות במסלולים ״הרגילים״, אני בחרתי לעבור ולהתמקד בתחום הספורט, באימון מנטלי לספורטאים, זה תמיד משך אותי, עניין אותי והחיבור הברור שלי לספורט ולאנשים(לא יודע מה יותר) לקח אותי לשם.

ואז הגיע הרגע, במהלך הקורס, שבו נדרשנו בשיחה אישית לבחור לאן אנחנו רוצים להגיע בפרקטיקום בספורט, מה הענף שבו אנחנו רוצים ובכלל, מה הכיוון.

רציתי לחוות וללמוד ״הארדקור״ ולכן ביקשתי סביבה תחרותית כמה שיותר ונתתי עדיפות לכדורסל נשים וביקשתי קבוצה בוגרת, רציתי ללמוד ולהבין מה קורה שם, בעולם התחרותי הזה.

לא תיארתי לעצמי כמה מהר אקפוץ למים ואצטרך להתחיל לשחות ומהר. 

המועדון שנבחר עבורי היה א.ס נשים רמת-השרון, כדורסל.

בית ספר טוב מזה לא יכולתי לבקש.
גלית ואמיר קיבלו אותי בזרועות פתוחות אז ובערך אחרי 5 דק׳ כבר הרגשתי ״בבית״ וצללתי לעבודה מעניינת מאין-כמוה, מאתגרת ומלמדת.

בית הספר הכי טוב שיכולתי לבקש. 

העונה ההיא בליגה הלאומית עם כל המורכבויות שלה הכינה אותי נהדר, אולי הכי טוב שאפשר, להמשך דרכי בתחום הזה של אימון מנטלי לספורטאים ועד היום אני חוזר מדי פעם אל אותה מחברת מקומטת, אותו יומן שליווה אותי בחוויה שלי אז, קורא את המילים הצפופות-עקומות שנכתבו, שכתבתי עבורי, למזכרת ובעיקר ללימוד. 

כיום, במבט לאחור, ההמלצה אני יכול לתת לכל מי שקורא את הפוסט הזה, את השורות הללו היא שאם אתם רוצים משהו, בוחרים במשהו, שיקלו טוב את הבחירה שלכם, נסו להבין את המטרה, למה בחרתם בחירה שכזו ולאן היא עשויה להוביל אתכם, קחו החלטה שתוכלו להפיק ממנה תועלת אמיתית או לימוד להמשך הדרך, בואו פתוחים בחשיבה ולימוד וזכרו, בכל יום, בכל שעה, כמעט בכל מצב, בטח ובטח בספורט תחרותי, אפשר ללמוד משהו. 

עוד כתבות

זהות

מתי הריצה הופכת להיות חלק מהזהות של האדם הרץ או בכלל, מתי פעולה שאדם מבצע באופן קבוע הופכת להיות חלק מהזהות שלו זו אחת מהשאלות

מה הזהות שלנו ולמתי היא נכונה?

קרה לכם פעם שהרגשתם כאילו אתם האשטג..? שאלה מוזרה קצת שהרהרתי בה באחד מהימים האחרונים בזמן שנסעתי בקצב של צב באחד מהפקקים שזחלו לכיוון גוש-דן.

״שאני חי בכל יום מחדש״

״למה אתה ממשיך לרוץ?״ היא שאלה ובהתה בי, המתינה לתשובה בעודה אוחזת בספל הקפה בשתי ידיה וכמעט מצליחה לשלב את האצבעות יחד. ״למה אתה ממשיך

שווה ניסיון נוסף

אין לי מושג מאיפה זה הגיע או יותר נכון חזר אליי, חזרה אליי המחשבה הזו על הריצה והרעיון לנסות לחזור לרוץ, שוב, כן. אני יודע

הרשמו לניוזלטר

פעם בחודש, לא מציק בכלל…
המון טיפים וידע.
תירשמו, מקסימום תרוויחו

דילוג לתוכן