מתי ספורטאי צריך להתחיל ליווי מנטלי?

פעמים רבות פונים אליי הורים להתייעצות ושואלים מתי כדאי לבת או לבן שלהם, הספורטאים, להתחיל עם ליווי מנטלי.

התשובה הראשונית ואולי הברורה שלי כמאמן מנטלי לספורטאים היא שאין תשובה מוחלטת לגבי גיל מסוים וזה מאוד אינדיבידואלי ודורש בדיקה.

אבל מה שאני עוד מציע למי ששואל אותי זה להתחיל ברגע שאפשר.

תשאלו מה הכוונה?

אימון מנטלי עבור ספורטאי הוא אימון כמו כל אימון אחר בתחום בו הוא משתתף והכלים שהספורטאי מקבל(התמודדות עם לחץ, בטחון עצמי, מטרות, התמודדות עם ניצחון והפסד ועוד הרבה) הינם כלים שילוו אותו לאורך כל דרכו הספורטיבית(וגם אם יעזוב את הספורט הכלים ישארו איתו לחיים).

פעמים רבות ספורטאים או הורי ספורטאים פונים לליווי מנטלי כאשר מתעוררת בעיה מסויימת שפוגעת ביכולות של הילדה או הילד להביא את עצמם לידי ביטוי.

כאשר ניתן לספורטאי כלים מנטלים כבר מתחילת דרכו הספורטיבית הם יהפכו אצלו להרגל ויהיו חלק ממנו, יקלו עליו להתמודד ולתפקד בדרכו התחרותית וגם יסייעו לו להביא את עצמו לידי ביטוי.

לסיכום, זו לא שאלה של מתי להתחיל בכלל אלא קבלת ההחלטה שמתחילים עכשיו ונותנים לילד לקבל את מה שהוא צריך בכדי להיות ספורטאי טוב יותר.

רוצים לשמוע עוד?

מוזמנים ליצור איתי קשר עוד היום(העונה כבר מתחילה).

ניפגש במגרשים ושיהיו לנו ימים שקטים ושכולם יחזרו הביתה.

עוד כתבות

זהות

מתי הריצה הופכת להיות חלק מהזהות של האדם הרץ או בכלל, מתי פעולה שאדם מבצע באופן קבוע הופכת להיות חלק מהזהות שלו זו אחת מהשאלות

מה הזהות שלנו ולמתי היא נכונה?

קרה לכם פעם שהרגשתם כאילו אתם האשטג..? שאלה מוזרה קצת שהרהרתי בה באחד מהימים האחרונים בזמן שנסעתי בקצב של צב באחד מהפקקים שזחלו לכיוון גוש-דן.

״שאני חי בכל יום מחדש״

״למה אתה ממשיך לרוץ?״ היא שאלה ובהתה בי, המתינה לתשובה בעודה אוחזת בספל הקפה בשתי ידיה וכמעט מצליחה לשלב את האצבעות יחד. ״למה אתה ממשיך

שווה ניסיון נוסף

אין לי מושג מאיפה זה הגיע או יותר נכון חזר אליי, חזרה אליי המחשבה הזו על הריצה והרעיון לנסות לחזור לרוץ, שוב, כן. אני יודע

הרשמו לניוזלטר

פעם בחודש, לא מציק בכלל…
המון טיפים וידע.
תירשמו, מקסימום תרוויחו

דילוג לתוכן